Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fűszerezésről

2010.01.17

 A Csaszi korszakban bizony a fűszer is hiánycikk volt. Gyakorlatilag a boltban fűszerként csak só volt kapható. :)))) Minden mást piacról vagy külföldről lehetett beszerezni, nem kevés pénzért. Ezért a receptekben nem szerepel sokféle fűszer, de ez számodra ne legyen akadály! Nyugodtan hajigálj bele az ételekbe mindent, ami a saját ízvilágodnak megfelel. :)

A leveskocka és ételízesítő ezeket a minimális alapanyagból készült ételeket nagyon feldobja. De ha idegenkedsz tőlük, készíthetsz ételízesítőt házilag is. Sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellergumót vegyesen ledarálsz, a sárgarépa legyen benne túlsúlyban. Sóval rétegezve jól záródó üvegekbe teszed és hűvös, sötét helyen tartod.Ha ebből teszel a kajába, mindig vedd figyelembe, hogy a sótartalma nem kevés!

A receptekben gyakran szerepel a vöröshagyma. Hogy ne kelljen minden alkalommal bajlódni vele, ledinsztelhetsz egyszerre nagyobb adagot, amit jól záródó edényben hűvös helyen  tarthatsz és szükség esetén lazán előkapod. :)