Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


zöldbabfőzelék pékfasírttal

2010.02.04

Egy fej apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinsztelsz,  szórsz rá egy kis petrezselyemzöldet,meghinted pirospaprikával. Egy kanálnyit félreteszel belőle. A többire ráborítod egy leszűrt konzerv zöldbab tartalmát.  Nem a levét, a babját. :) A hüvelyeket. (kard nélkül).Óvatosan összekavarod, majd ráöntöd az alaptrutyit és összerotyogtatod. Pár csepp ecettel, ételízesítővel bolondítod és szórsz még rá egy kis petrezselyemzöldet, azzal kész is.

2 db beáztatott, kicsavart zsemlét összegyúrsz egy tojással, kevés majoránnával, őrölt borssal, ételízesítővel, a félretett dinsztelt hagymával és egy-két kanál prézlivel.Tehetsz belé egy csipetnyi szárított élesztőt, ha kéznél van. A masszából  fasirtokat formálsz, lisztben meghengergeted és olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütöd.

Ha éppen nem fogyózol elmajszolhatsz utána egy adag pudingot. :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.