Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


töltött krumpli angolos zöldborsóval

2010.01.22

Két kanál olajat felmelegítesz, ráöntöd egy levétől megfosztott konzervborsó tartalmát, hozzáadsz egy kiskanál cukrot, meghinted petrezselyemzölddel, adsz hozzá ételízesítőt, óvatosan kavarintasz rajta kettőt, lefedve 2 percig dinszteled, majd megint kavarintasz kettőt rajta és ezzel kész is van. :)

6-8 hajában főtt krumplit megpucolsz, hasukra  fektetve mindenikről levágsz egy kalapkát, amit félreteszel. A krumplikat csónakszerűen kivájod, ujjnyi  vastagsága maradjon minden irányban. 5 deka szalonnát nagyon apróra vágsz, világosra sütöd, meghinted majoránnával és pirospaprikával. Hozzáadod a krumpliból kivájt masszát amit előzőleg villával összetörtél.Mehet belé őrült bors, normális ételízesítő, egy -két kanál kefir. Mindezt jól összevegyíted és a kivájt krumplikba töltöd. Rájuk helyezed a kalapjukat, arra meg egy-egy szelet szalonnát. Ha van, egy kis rozmaringot is tűzhetsz a kalapjuk mellé. Kizsírozott tepsiben sütőben sütöd, amíg egy kis kérget kapnak.

Ha utána kibontasz egy finom befőttet, máris letudtál még egy napi ebédet fizetésig. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.