Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


tepsis májas krumplisalátával

2010.01.16

Nos, ez  már ünnepi fogásnak számított anno. :) Akkor került rá sor, mikor az ember kiváltotta a tojásadagját: 7 db/fő/hónap. 

1-2 tojást keményre főzöl, ha kihűlt megpucolod, felkockázod. Közben megfőzöl fél csészényi rizset, leszűröd, hűlni hagyod. Nagy fej apróra vágott vöröshagymát világosra megdinsztelsz kevés zsiradékon, ízlés szerint mehet belé petrezselyemzöld, majoránna, felaprózott zöldhagymaszár. Meghinted pirospaprikával és félreveszed. Hozzákevered a leszűrt rizset, egy szelet vízbe áztatott, kicsavart kenyeret, egy-két kanál prézlit, 15 deka májkrémet, 1 db nyers tojást. Ezeket  összedolgozod, legvégül hozzáadod a felkockázott főtt tojásokat és ízlés szerint sózod, borsozod, vegetázod. Egy püspökkenyér-sütő formát kikensz zsiradékkal, meghinted kevés prézlivel és a masszát jó szorosan belegyömöszölöd. Kb. 20 percig sütöd közepes lángon, először alufóliával lefedve, az utolsó 10 percben anélkül. Melegen is jó, de hidegen az igazi,  szeletelni is szebben lehet . Ki-ki a saját, jól bevált recept szerinti krumplisalátáját adhatja mellé. :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.