Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sült krumpli, parasztosan

2010.02.28

Tudom én kérem, hogy a szalmakrumpli finom. Vagy a hasábburgonya. Csak úgy simán is, ahogy a székely kérte a vendéglőben : -szalmapityókát magára adnak-e? mire a pincér ijedten: -mit hogy adjanak rám? :))

Na de nem lötyögtetjük bele az olajat mindenbe, ha kell-ha nem. Hanem: a krumplit meghámozod, megmosod, cikkekre vágod.( egy krumplit 6-8 részre, de a 7 se káros, csak nem páros). Jól letörülgeted róla a vizet, másképp csúnyán csinál, mikor az olajba dobod!!!! Fél deci olajat  vagy egy jó kanál zsírt felforrósítasz egy vastagabb falú edényben- legjobb a vaslábas, de a teflon is megteszi. Ráhajítod a krumplit, megkavarod  és rögtön be is feded.  Kis lángon hagyod sülni-főni fedő alatt. Tehetsz hozzá egy kanál vizet is, hogy át is párolódjon, ne is kapjon oda. Mikor megpuhult, nagyobb lángon zsírjára sütöd.Sózod-borsozod-bekapod. :)

Lehet hozzá adni fokhagymaöntetet ( muzsdéj): 4-5 cikk fokhagyma péppé törve-zúzva, kis só, 3 kanál víz / vagy fokhagyma-majonézt: az összezúzott fokhagymához teszel egy késhegynyi mustárt, sót és apránként hozzákavarsz fél deci olajat/ vagy ugyanehhez teszel egy tojássárgát is és deci olajjal kavarod ki/ vagy teszel a már kész fokhagyma majonézhez egy jó kanál tejfölt ( kefirt) .De friss idénysalátával tálalva is finom.

Ehetsz utána pár szem kekszet lekvárral, a fokhagyma utóillatát is enyhíti, a fogások számát is szaporítja.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 рабочая скачать

(golftresoa, 2018.07.07 19:59)

круто!

---
Это — глупость! fifa 15 скачать торрент pc полная версия, fifa 15 v3 скачать или <a href="http://15fifa.ru/">azevedo fifa 15</a> african leagues patch fifa 15 видео