Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


spenót ezmegazzal :)

2010.01.21

 A friss spenótot jól megmosod, a szárait letépkeded, a leveleket lobogó, enyhén sós vízbe dobod, fakanállal lenyomkodod és ahogy a színét megváltoztatja le is szűröd. A levét egyelőre nem öntöd ki. Lehet botmixerrel aprítani, vagy éles késsel deszkán apróra vágni, így nem püré hanem főzelékszerű lesz majd az étel.

Kevés olajat melegítesz egy lábasban, meghinted liszttel, összekavarod és rádobod a felaprított spenótot. Hozzáadsz 2-3 cikk apróra vágott vagy összezúzott fokhagymát, sózod . Felöntöd 1 dl tejjel és alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve rotyogtatod néhány percig. Ha túl sűrűnek tűnik, a főzőléből adsz hozzá kevergetés közben. Készülhet mirelitből is, ha a gyorsaság a fő szempont. :)

Feltétnek vagy inkább mellététnek adhatsz olajban pirított, fokhagymával bedörzsölt kenyérszeleteket.

Ha van tojásod, tálalhatod  tükörtojással. Ha csak egy-két tojásod van :) ,süthetsz belőle tojáslepényt. A tojást felvered, összekevered az alaptrutyival ( kevesebb tejjel), csipetnyi sóval. A serpenyőben 3 kanál olajat  ( 2 deka vajat) melegítesz, ráöntöd a masszát és kis lángon hagyod alvadni.Megfordítani nem szükséges. Ha úgy látod, hogy az alja túlságosan pirul, de a közepe még nyers, le is fedheted, de így már nem lesz szép " púpos".

A tojáslepényt bármikor megsütheted villásreggelire is, vagy vacsorára, valamilyen salátával kiegészítve vagy ketchuppel nyakonöntve. Tekercset is készíthetsz belőle, ha még melegen tányérra borítod, reszelt sajttal megszórod, feltekered és szeleteled. Ízesíteni lehet  a masszát borssal, petrezselyemzölddel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.