Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


rántott krumpli céklasalátával

2010.01.16

Egy kiló krumplit hajában megfőzöl. Mikor kihűlt ,megpucolod és a nagylyukú reszelőn lereszeled. 1-2 fej vöröshagymát  1 kanál zsíron vagy 3-4 kanál olajon világosra dinsztelsz, meghintheted pirospaprikával, de ez nem kötelező ( én nem szoktam). Mikor a hagyma szép aranysárga beleforgatod a lereszelt főtt krumplit ,  óvatosan kavargatod még egy kicsit ,ízlés szerint fűszerezed sóval, borssal, vegetával és már kész is van, csak meg kell enni :) Ecetes céklasalátával, de bármilyen más savanyúsággal vagy friss idénysalátával is tálalhatod.

Ha marad a krumpliból, másnap összekeverheted kifőtt tésztával, hadd masírozzanak a gránátosok. :)) Füstölt szalonnából kakastaréjt is süthetsz hozzá, hogy illatozzon a konyha. :))