Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


paprikás krumpli másképp

2010.03.16

Újburgonyából az igazi. A jól megmosott krumplik héját lekapargatod vagy dörzsölgeted. Nem baj ha marad is rajta, jobb ízt kap tőle az étel. :) Ez komoly. Utána felkarikázod a krumplikat, 8 mm a standard vastagság, de ettől  +_ 2 millimétert el lehet térni. :))) Egy kis csokor petrezselyemzöldet   felaprítasz lazításképpen. Az obligát vöröshagymát megdinszteled, rádobod a petrezselyem felét, meghinted pirospaprikával. Beleteszed a felkarikázott krumplit és felengeded annyi vízzel, hogy szűken ellepje. Sózod,  óvatosan főzöd, hogy a krumpli ne menjen szét. Ha megfőtt beleteszed az alaptrutyit, ízesítőt, őrölt borsot ,rászórod a maradék petrezselymet, összerotyogtatod és késszé nyilvánítod.

Galuskával vagy puliszkával tálalhatod, mint a gombapaprikást, az íze is hasonló.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.