Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


krumplileves, palacsinta

2010.01.13
-   Árva krumplileves ( a receptjeim kb. 2 személyre szólnak)

4-5 krumplit meghámozva kockára vágsz, egy kanál zsiradékon megfuttatod, meghinted pirospaprikával és felengeded vízzel. Dobsz a levébe egy babérlevelet, egy kis fej vöröshagymát, egy cikk fokhagymát, esetleg  zellerzöldet, sót. Mikor megfőtt, behabarod a következő trutyival: 1 kanál liszt, 1 kanál kefir, 1 deci tej, kiskanál cukor- ha ezzel is felfőtt, lehet hozzá tenni pár csepp ecetet.Mi otthon ecetes hagymával ettük a levest, kenyérrel- ha vót. :)

- Anyós palacsinta

15 deka liszt, mogyorónyi élesztő,  kiskanál cukor, csipet só,víz 
sűrű palacsintatésztát keversz ezekből és 15 percig pihenteted
 forró zsiradékba a serpenyőbe teszel egy-egy merítőkanállal és a kanál aljával körkörösen eligazítod, simítod - tojás nem lévén benne, magától erre nem képes :)))
 mindkét oldalát sütöd, mint egy igazi palacsintának :) 6-8 db lesz belőle
Feltétként jöhet rá bármi, ami pl. egy lángosra kerül- nekünk többnyire a szánk padlása volt a feltét :)) Esetleg szilvalekvár, nyamm.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.