Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


becsinált leves vegásan, mucskos tészta :)

2010.01.13

Már a nevük is étvágygerjesztő :))) Pedig nem rossz kaják.

 Leves: Az apró kockára vágott   vegyes leveszöldséget  két kanál olajon megfuttatod, majd felöntöd vízzel. Mehet bele só, babérlevél, egy kis fej vöröshagyma,  1/3 macskapöcse paprika.Mikor forr hozzáadsz egy kávéscsészényi rizset, 1 leveskockát és még igény szerint ételízesítőt. Ha megfőtt behabarod az alaptrutyival, ami ugye kefir-liszt-tej és ezzel is felforralod. Legvégül lehet citromlével ízesíteni és akkor már görög becsinált a neve, bár szerintem ez a tevékenység nem sokban különbözik népek vagy tájegységek szerint  :)  Tálaláskor meghinthető finomra vágott petrezselyemzölddel.

Tészta: A kifőtt tésztát ( szélesmetélt) összevegyíted valamilyen  gyümölcslekvárral, oszt kész. Félhomályban fogyasztandó, könnyű, mindent az ínynek, semmit a szemnek fogás. :) Az eredeti  változat  szilvaízzel, azaz házi szilvalekvárral készült, de manapság ez nics mindig kéznél. Helyettesítsük mással! Régi receptek mennek feledésbe,  mert egyik-másik hozzávaló nehezen beszerezhető,  " kiment a divatból" Legyünk találékonyak , keressünk valami  hozzá hasonlót és újítsuk meg a régi recipét!  A végeredmény lehet, hogy jobb lesz, mint az eredeti!!! :))

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.