Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ó,babom, babom :)

2010.01.13

Zöldséges bableves: Az előző nap beáztatott  fehérbabot ( 25 dkg) főni teszed egy fej vöröshagymával, 2 cikk fokhagymával. Mikor félpuha bezöldségeled mint a húslevest , sózod. Ha megfőtt mehet bele az alaptrutyi, de itt már több lisztet használsz, 2 kanál liszt, 1 kanál kefir, 1 dl tej + főzőlé. Főzhetsz bele csipetkét, az nagyot lendít rajta. :)  Csipetke : 1 tojás, 1-2 kanál víz,  annyi liszt , hogy jól formálható legyen. Ebből a gyurmából szép kis gilisztákat sodorsz ,lisztezett deszkán  éles késsel félcentis darabokra vágod. Akkor megy a levesbe, mikor  az már 10 perce forr a zöldséggel. Aki szereti, egy-két lestyánlevelet is dobhat a fövő lébe. Vigyázni kell vele, mert nagyon karakteres fűszernövény, állítólag ördögűzésre is jó.  :) Főleg ha jó forrón tálalod a levest, garantáltan kicsusszan a zuradból a rossz.

Második fogás: -még egy tányér leves :)))

                             - alma.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.